Behandeling

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies en wordt er voor u een behandelplan opgesteld.
U ontvangt dan ook informatie over de kosten en vergoedingen via uw zorgverzekeraar.

Werkwijze

Twee maanden na het onderzoek volgt een controle waarin wordt gekeken of de ingezette behandeling afdoende is.

Waar nodig wordt samengewerkt met uw huisarts, fysiotherapeut, (medisch) pedicure of specialist. Uw huisarts kan desgewenst een afschrift ontvangen van de uitkomsten van het onderzoek, zodat hij/zij op de hoogte blijft van uw gezondheid. Dit altijd in overleg met u.

Op de hulpmiddelen wordt garantie geboden, ter plekke ontvangt u hierover informatie.

GRP_5333

Behandelingen:

  • Schoenadvies
  • Steunzolen
  • Sportinlays
  • Taping
  • Ortheses
  • Compressiekousen

Het behandelplan is afhankelijk van de aard van de klachten en kan bestaan uit:

Schoenadvies

We hebben vanuit onze jarenlange ervaring en achtergrond een goede kijk op het type schoeisel dat in uw situatie nodig is gelet op de voetklachten. We kunnen u ook informeren over de speciaalzaken voor dit type schoeisel.

De waarde van steunzolen en sportinlays

Van steunzolen gaat een corrigerende en stabiliserende werking uit. De steunzolen zijn dunne maatoplossingen, die los uitneembaar zijn en in verschillende schoenen gelegd kunnen worden. Met geavanceerde apparatuur wordt een gedetailleerde 2 D-scan en 3 D scan van uw voet gemaakt. De registerpodoloog bewerkt deze tot het juiste reliëf voor uw voetproblemen. Uw zolen worden vervolgens machinaal gefreesd en op maat gemaakt. Afhankelijk van het gebruik kan ook meer demping worden aangebracht, die bereikt wordt door met ander materiaal te werken in de zool. Vooral voor sporters is dit een gangbare toepassing.

VoetMedica werkt met duurzaam en kwalitatief materiaal in steunzolen. Toch is het verstandig van tijd tot tijd uw zooltjes te laten herzien. De verschillende elementen in uw correctiezooltjes kunnen inzakken of verslijten. Ook kunnen er veranderingen optreden in voetstand en houding.

Het is ook mogelijk de zooltjes opnieuw te laten bekleden in verschillende materialen en kleuren. We vervangen dan het bovenste lederdek van uw correctiezolen. Er hoeft niet lang gewacht te worden op de levering van uw zooltjes. We garanderen een snelle levertijd, zodat u hier bijtijds weer over kunt beschikken.

GRP_5346

Taping

Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt taping vooral ingezet om gewrichten te ondersteunen of om spieren te beïnvloeden om de druk te verlichten. De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingsreductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens. Deze taping geschiedt aansluitend aan het onderzoek.

VoetMedica - Behandeling

Ortheses

Ortheses zijn op maat gemaakte hulpmiddelen die tussen uw tenen worden geplaatst in geval deze scheefstand vertonen en daardoor knelling en druk uitoefenen. De orthese corrigeert de stand van de teen. De orthese wordt na het onderzoek direct gemaakt en aangebracht.

Voetmedica-Irma-van-der-Vliet-3

Compressiekousen:

Optimale afvoer van afvalstoffen

De (sport) compressiekous levert een relatief hoge druk en heeft een afnemend drukverloop van enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd. Ook sporters hebben hier veel baat bij.

Preventief en helend

Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

Aangesloten bij:

Contactgegevens

VoetMedica
Irma van der Vliet

Alleen op afspraak:

Stephensonstraat 45
2723 RM  Zoetermeer

Telefoon: 06-57671291
E-mail: info@voetmedica.nl
Kamer van Koophandel: 65280245
AGB: 90061187